RÎUL LINIŞTIT Expand

Nicola Griffith - Rîul liniştit

Nicola Griffith Nicola Griffith

003

New

Premiul Nebula 1996

Titlul original: SLOW RIVER

Traducere din limba engleză: ROXANA BRÎNCEANU

More details

24,00 lei

S-a trezit pe o alee lăturalnică, biciuită de o ploaie îngheţată. Era goală şi o rană lungă şi adîncă îi brăzda spinarea; sîngera, iar implantul de identificare îi dispăruse. Lore Van de Oest s-a născut într-una din cele mai bogate şi mai puternice familii din lume... iar acum e un nimeni.

Din ploaie s-a ivit Spanner, asemeni unui animal de pradă; a luat-o acasă, a îngrijit-o şi a învăţat-o cum să se reinventeze pe sine, iar şi iar. Acum nimeni nu va putea da de urma lui Lore: nici poliţia, nici ai săi, nici răpitorii care au lăsat-o să moară pe acea alee întunecată. A scăpat, dar preţul libertăţii înseamnă crime şi înşelătorii, iar ea va fi nevoită să îl plătească pînă cînd va deveni, potrivit propriilor criterii, demnă de dispreţ.

Lore are acum de ales. Ar putea să rămîna în umbră, alături de Spanner, riscînd astfel să-şi piardă pentru totdeauna respectul de sine. Sau ar putea să se despartă de Spanner şi să se regăsească, devenind altcineva: să fure identitatea unei femei moarte, preluîndu-i trecutul şi inventîndu-şi un viitor. Doar înfruntîndu-şi familia, propriul trecut şi demonii care l-au bîntuit, Lore va reuşi să-şi întregească identitatea, aducînd laolaltă personalităţile multiple care o alcătuiesc: cea care a fost, cea care este şi cea care intenţionează să devină...

RÎUL LINIŞTIT ne pune în faţa unei întrebări la care sperăm că nu vom fi niciodată nevoiţi să găsim un răspuns: cine eşti atunci cînd nu ţi-a mai rămas nimic?

Data apariţiei noiembrie 2005
Format paperback, 125x195 mm
Număr de pagini 320
ISBN 978-973-8759-03-X
Accept Site use cookies