Jeff VanderMeer - Predator: Teroare în junglă Expand

Jeff VanderMeer - Predator: Teroare în junglă

Jeff VanderMeer Jeff VanderMeer

023

New

Titlul original: PREDATOR: SOUTH CHINA SEA

Traducere din limba engleză: Ştefan Pană

More details

This product is no longer in stock

28,00 lei

Pe o insulă îndepărtată din Marea Chinei de Sud, în ale cărei jungle bîntuie superbe exemplare din cele mai exotice specii, vînătoarea e pe cale să înceapă... dar prada e cu totul alta decît îşi închipuie vînătorii. Invitaţii lui Rath Preap, fost colonel în armata Khmarilor Roşii, provin din mediile cele mai diferite: un negustor de arme sud-african, un fost luptător din România, doi ex-agenţi KGB, un star de televiziune, un pirat thailandez şi un miliardar cu un trecut misterios. Fiecare dintre ei are propriile motivaţii pentru a se afla pe insulă.

Proprietarul domeniului de vînătoare descoperă însă foarte curînd cadavrele mutilate ale unor animale, garduri împrejmuitoare rupte şi paznici dispăruţi. E limpede, nu va fi o partidă de vînătoare obişnuită În junglă se ascunde o creatură însetată de sînge, un adversar care a înfruntat de mii de ori moartea, un prădător care pare a avea un singur scop: să învingă cu orice preţ.

Astfel va începe o bătălie care se va desfăşura între ruinele unor temple antice, în care ambiţiile ascunse îşi vor juca rolul, secrete surprinzătoare vor fi dezvăluite, iar lupta pentru supravieţuire va înroşi de sînge iadul verde al junglei.

Data apariţiei iunie 2009
Format paperback, 125x195 mm
Număr de pagini 240
ISBN 978-973-8858-58-9

Jeff VanderMeer s-a născut în 1968. A copilărit în insulele Fiji, deoarece părinţii săi făceau parte din organizaţia umanitară Peace Corps.


A publicat numeroase romane şi proze scurte, bună parte dintre acestea asimilabile curentului literar New Weird. City of Saints and Madmen (ediţia definitivă în 2004), Shriek: An Afterword (2006) şi Finch (2009) îşi situează acţiunea în oraşul imaginar Ambergris, devenit unul dintre topos-urile faimoase al fantasticului contemporan.


Cititorii români pasionaţi de science fiction au făcut cunoştinţă cu Jeff VanderMeer în 2006, cînd la Tritonic a apărut antologia Transformarea lui Martin Lake şi alte povestiri (care conţinea nuvela cu acelaşi titlu a autorului american, ce i-a adus un prim premiu World Fantasy), simultan cu primul său roman, Veniss Underground (2003). Autorul a făcut atunci o primă vizită în România, lansîndu-şi cartea la Braşov şi Bucureşti. În 2007, Jeff VanderMeer apare în calitate de co-editor şi prefaţator al antologiei Millennium Est: cinq histoires fantastiques (Millennium, 2007; ediţia a II-a, 2013), o culegere de proză românească tradusă în limba franceză şi lansată în premieră la Nantes, în cadrul festivalului Utopiales, unde soţii VanderMeer se numărau printre invitaţii de onoare. Un an mai tîrziu, lansarea antologiei New Weird (Millennium, 2008) a prilejuit cea de-a doua vizită în România a soţilor VanderMeer, cu lansări la Satu Mare şi Timişoara. Următoarea apariţie purtînd semnătura lui Jeff VanderMeer s-a produs în 2009, cu romanul Predator: Teroare în junglă (Millennium, 2009), o carte diferită de tot ceea ce scrisese autorul american pînă în acel moment.


În 2013 a publicat Wonderbook, un ghid ilustrat pentru cei ce doresc să scrie literatură fantastică; lucrarea i-a adus premiile Locus şi British Science Fiction. De opt ani conduce Shared Worlds, un atelier literar anual unde adolescenţii participanţi învaţă cum să-şi creeze propriile lumi ficţionale, în interacţiune cu autori şi editori de F&SF prestigioşi.


În calitate de editor, în afara antologiei menţionate, a publicat, singur sau în colaborare cu soţia sa, Ann VanderMeer (unul dintre cei mai apreciaţi editori de proză fantastică din lume), numeroase antologii, între care cea mai recentă, The Time Traveler's Almanac (2013), reprezintă o trecere în revistă a uneia dintre cele mai populare teme ale literaturii SF.


În 2014, Jeff VanderMeer publică trilogia Southern Reach la prestigioasa editură Farrar, Strauss & Giroux, iar primul roman, Annihilation, cîştigă în acest an prestigiosul premiu Nebula. În româneşte această serie apare în traducerea lui Bogdan Perdivară la Editura Trei.

Accept Site use cookies