Ben Bova - POWERSAT Expand

Ben Bova - Powersat

Ben Bova Ben Bova

006

New

Titlul original: POWERSAT

Traducere din limba engleză: Mircea Pricăjan

More details

30,00 lei

La şaptezeci de mii de metri înălţime, cea mai mică eroare poate fi fatală. Un avion sub-orbital se dezintegrează la începerea procedurilor de aterizare, iar fragmente din epavă se împrăştie pe o rază de sute de kilometri. Teribila tragedie riscă să compromită cea mai importantă misiune din istoria explorării spaţiului.
America are nevoie acută de energie, iar Dan Randolph este convins că are soluţia procurării acesteia. El visează la o reţea de sateliţi cu orbită geosincronă, care ar colecta energia soarelui şi ar transmite-o pe Pămînt, eliberînd America de dependenţa de combustibilii fosili.
Distrugerea avionului sub-orbital a adus însă compania lui Randolph, Astro Manufacturing, în pragul falimentului. Curînd, Randolph descoperă că avionul sub-orbital a funcţionat perfect. Prăbuşirea s-a datorat unui sabotaj, iar cei care au ordonat sabotajul sînt dispuşi şi capabili să ucidă din nou, dacă vor crede de cuviinţă.
Calea ce se aşterne în faţa lui Dan Randolph e asemeni unei curse cu obstacole printr-un labirint plin de primejdii. Iar ameninţările cărora trebuie să le facă faţă nu sînt puţine: firmele concurente vor să cumpere Astro la un preţ derizoriu, preluînd proiectul Powersat; fosta sa iubită ar vrea să-i folosească planul de obţinere de energie ieftină pentru a sprijini un viitor candidat la preşedinţie; NASA şi administraţia federală îi pun beţe în roate, iar creditorii sînt pe urmele sale. Ca şi cum toate acestea n-ar fi de-ajuns, o organizaţie teroristă internaţională a decis că proiectul Powersat constituie o ameninţare la adresa principalei sale surse de finanţare, exploatarea petrolului, şi a gasit o modalitate prin care să folosească sateliţii lui Randolph ca pe o armă împotriva Occidentului.
Amestec exploziv de aventură, crime, politică, mister, dragoste şi trădare, POWERSAT îşi poartă cititorii la frontiera spaţiului, în pragul unei lumi noi.

Data apariţiei ianuarie 2007
Format 100x180 mm
Număr de pagini 544
ISBN 978-973-8759-05-3

Fost preşedinte al National Space Society şi membru al Asociaţiei Americane pentru Progresul Ştiinţei, BEN BOVA locuieşte în Florida şi este autorul a numeroase romane (peste şaptezeci, potrivit bibliografiei oficiale), dar şi al unor lucrări de referinţă în care abordează subiecte legate de ştiinţă, tehnologie şi viitorul omenirii. Munca sa de editor la ANALOG (unde i-a succedat lui John W. Campbell) şi OMNI i-a adus nu mai puţin de şapte premii Hugo. Cel mai recent roman al său, TITAN (mai 2006), face parte din ciclul GRAND TOUR, o cronică a viitorului apropiat al omenirii şi a expansiunii acesteia în Sistemul Solar. Ampla serie mai cuprinde romanele MARS (1993), EMPIRE BUILDERS (1993), MOONRISE (1996), MOONWARS (1998), RETURN TO MARS (1999), VENUS (2000), JUPITER (2001), SATURN (2003), culegerea TALES OF THE GRAND TOUR (2004) şi trilogia THE ASTEROID WARS (2001-2004). POWERSAT (2005) constituie primul segment (din punct de vedere al cronologiei ficţionale) al acestei extraordinare fresce.

Accept Site use cookies