Sfîrşitul lumii Expand

Martin H. Greenberg (editor) - Sfîrşitul lumii

Martin H. Greenberg Martin H. Greenberg

056

New

Cuvînt înainte: Robert Silverberg

Titlul original: THE END OF THE WORLD

Traducere din limba engleză: Sanda Andronache, Shauki Al-Gareeb, Roxana Brînceanu, Loredana Frăţilă-Cristescu, Alex Maniu, Ana-Veronica Mircea, Dan Popescu

More details

This product is no longer in stock

40,00 lei

Înainte ca Drumul lui Cormac McCarthy să fi adus apocalipsa în atenţia literaturii mainstream, acest subiect a fost întors pe toate feţele de mii de ori, în scrierile science fiction.

În volumul de faţă, cei mai valoroşi dintre autorii de vîrf ai genului - Neil Gaiman, George R.R. Martin, Lucius Shepard, Norman Spinrad, Robert Sheckley, Arthur C. Clarke, Poul Anderson, Robert Silverberg, Nancy Kress, Orson Scott Card şi mulţi alţii - şi-au dat întîlnire datorită celui mai prolific editor din lume, Martin H. Greenberg, pentru a aduce în faţa cititorilor o multitudine de poveşti despre invazii extraterestre, devastarea produsă de meteoriţi, războaie nucleare şi fel de fel de alte scenarii ale zilelor de pe urmă ale omenirii, descriind în detalii cumplite SFÎRŞITUL LUMII.

Data apariţiei mai 2011
Format paperback, 125x195 mm
Număr de pagini 432
ISBN 978-606-8113-12-8

Martin H. Greenberg (1941-2011), probabil cel mai prolific editor în genurile F&SF, era doctor în ştiinţe politice şi a predat la Universitatea Green Bay din Wisconsin pînă în 1996, anul în care s-a pensionat. De-a lungul unei prodigioase cariere, a editat (singur sau în colaborare cu nume mari al F&SF-ului mondial, între care Isaac Asimov, Robert Silverberg, David Brin, Gregory Benford etc.) sute de antologii tematice. Strădania i-a fost răsplătită cu numeroase premii pentru întreaga activitate, între care premiul Solstice (pentru volumele SF editate), premiul Bram Stoker (pentru activitatea de editor în domeniul horror) sau premiul Ellery Queen (pentru contribuţia la domeniul literaturii poliţiste).

Accept Site use cookies