Steampunk. A doua revoluţie Expand

Adrian Crăciun (editor) - Steampunk. A doua revoluţie

Adrian Crăciun Adrian Crăciun

047

New

34,00 lei

Această antologie a fost construită cu un singur scop: plăcerea lecturii. [...] Citiţi despre criminali care vin din dimensiuni paralele, maşinării demonice care corup suflete, oameni căzuţi din stele în alte lumi, invadatori ai lumii şi ai minţii, oraşe ce se ridică la nori, întrebări nepotrivite cu răspunsuri nedorite, savanţi magicieni care se ascund în iluzii de frica torţionarilor, profeţii şi nostalgii care pot altera istoria... şi alte „abureli” minunate!

Adrian Crăciun

Antologia adună zece scriitori din trei generaţii şi, cu o singură excepţie, povestirile sînt inedite, scrise special pentru acest proiect iniţiat şi coordonat de Adrian Crăciun. Textele sînt, cum se întîmplă de obicei, inegale, dar nivelul este absolut onorabil şi eforturile celor zece de a scrie steampunk în lipsa tradiţiei, remarcabil. Mai ales autorii, cu una-două excepţii, nu s-au cramponat într-un steampunk ortodox, ci au scris mai degrabă un steampunk fusion, mixînd diverse elemente clasice (dirijabile, aerostate, veliere, computere analogice) cu motive de paranormal sau plasînd acţiunea nu neapărat înainte de 1900, ci şi în comunism sau chiar după.

Marius Chivu (Dilema Veche)

textele sînt bune și foarte bune și e remarcabil , deși apar nume grele care nu își dezmint faima, precum Mircea Opriță ori Michael Hăulică, ele au de luptat din greu cu forța narativă și expresivă a mult mai tinerilor Aron Biro, Oliviu Crâznic.

Cătălin Badea-Gheracostea (Corpul T)

Data apariţiei martie 2011
Format paperback, 125x195 mm
Număr de pagini 304
ISBN 978-606-8113-06-7

Adrian Crăciun s-a născut în 1975 la Buzău. A absolvit Facultatea de Finanţe din cadrul ASE București, iar după absolvire s-a mutat la Sibiu. În perioada 1999-2007 a schimbat mai multe locuri de muncă, majoritatea în IT și Finanţe. În 2007 s-a stabilit în Greater Toronto Area (Canada), unde lucrează ca Senior Financial Business Analyst pentru proiecte de infrastructură. Este fondatorul blogului CititorSF (2007). A publicat articole în Galileo Online și Nautilus.

Accept Site use cookies