List of products by manufacturer Cory Doctorow

Cory Doctorow a urmat cursurile unor şcoli alternative din Toronto şi a fost angajatul celebrei librării Bakka Books, specializată în comercializarea exclusivă a cărţilor F/SF. A renunţat la studii la 17 ani şi, pentru scurtă vreme, s-a mutat în Mexic, cu intenţia de a se dedica scrisului. N-a mers. În următorii ani, a urmat cursurile a patru universităţi, pe care le-a abandonat fără a finaliza vreo licenţă. A lucrat ca programator, ca website designer, ca voluntar în America Centrală, la o companie cinematografică şi o agenţie de publicitate, a întemeiat o companie producătoare de software şi, în cele din urmă, a devenit director de comunicare la Electronic Frontier Foundation, o organizaţie non-guvernamentală ce are drept scop protejarea drepturilor civile, cu accent pe utilizarea noilor tehnologii.
A publicat prima povestire într-un semiprozin la vîrsta de 17 ani, iar „Craphound”, prima sa povestire publicată într-o publicaţie profesionistă, a apărut în 1998, în Science Fiction Age. A urmat cursurile „fabricii de scriitori” Clarion în 1992, iar în 2005 a fost invitat să ţină un curs în cadrul acesteia. A cîştigat premiul Campbell pentru cel mai bun scriitor debutant în 1999, iar nuveleta „0wnz0red” a fost nominalizată la Premiile Nebula în 2004. În colaborare cu Karl Schroeder a publicat The Complete Idiot’s Guide to Publishing Science Fiction (2000). Prima sa culegere de povestiri,
A Place So Foreign and Eight More (2003), a cîştigat Premiul Sunburst în acelaşi an, iar romanul său de debut, Down and Out in the Magic Kingdom (2003), i-a adus un Premiu Locus, fiind urmat de Eastern Standard Tribe (2004) şi de cel mai recent roman, fantezia urbană Someone Comes to Town, Someone Leaves Town (apărută în ianuarie 2006 şi într-o ediţie limitată în limba engleză publicată sub licenţă Creative Commons, la Millennium Press). La începutul anului 2007 a publicat un nou volum de povestiri, Overclocked, care cuprinde şase texte noi. A colaborat cu Charles Stross la mai multe povestiri, între care se numără „Unwirer” (publicată pe măsura scrierii ei într-un weblog de mare succes), „Flowers from Al” şi „Jury Service”, care a avut parte şi de o urmare, „Appeals Court” (cele două nuvele fiind publicate laolaltă într-un supliment al revistei Argosy sub titlul The Rapture of the Nerds).

Showing 1 - 1 of 1 item
Accept Site use cookies